Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

POSIŁKI

Poniedziałek

9.03.2020r.

Ś- kawa z mlekiem, bułka kukurydziana z masłem, wędlina drobiowa, sałata, pomidor jabłko.(pomidor, laktoza)

O- zupa grochowa z ziemniakami, łazanki z kapustą, kompot.(gluten. seler)

P- kisiel z jogurtem, owoc

Wtorek

10.03.2020r.

Ś – zupa mleczna z płatkami owsianymi,chałka z masłem, jabłko (mleko, mąka)

O – zupa ogórkowa, ziemniaki pulpety w sosie pomidorowo – warzywnym, ogórek kiszony, kompot(seler, laktoza,kasza, jaja,pomidory)

P – herbata miętowa, bułka z serem, owoce.(laktoza, gluten,jaja)

Środa

11.03.2020r.

Ś – herbata, chleb razowy i żytni z masłem, kiełbaski na gorąco, ketchup jabłko (mąka, pomidor)

O –zupa wiosenna z ziemniakami , kluski parowe z musem truskawkowym i jogurtem, kompot (seler, jaja, gluten, truskawki,laktoza)

P – budyń z sokiem, owoce (mleko)

Czwartek

12.03.2020r.

Ś- kakao, bułka z masłem i szynką, pomidor, szczypiorek, jabłko( mleko, kakao, pomidor)

O- rosół z makaronem, kasza jaglana, potrawka z kurczaka, marcheka z groszkiem, kompot( seler, gluten)

P- serek waniliowy, owoce ( laktoza)

Piątek

13.03.2020r.

Ś- zupa mleczna z manną, chałka z masłem, jabłko.( mleko, mąka)

O- zupa jarzynowa z ziemniakami, makaron z serem, cynamon, kompot( mąka, laktoza, seler)

P- herbata owocowa, kanapki z wędliną drobiową, sałata rzodkiewka,owoce(laktoza, mąka)

Poniedziałek 16.03.2020r.

Ś- kawa z mlekiem, bułka grahamka z masłem, sałatą i szynką drobiową, papryka, jabłko (mleko, zboża)

O- krupnik, pyzy z mięsem, sałata lodowa, kompot.(seler, jaja mąka, laktoza)

P- kisiel z jogurtem, owoce (laktoza)

Wtorek

17.03.2020r.

Ś – zupa mleczna z płatkami owsianymi, chałka z masłem, jabłko (mleko, mąka)

O – kapuśniak, kasza jęczmienna, gulasz mięsno- warzywny, kompot (seler,laktoza)

P – herbata, kanapki z serem żółtym, papryka, sałata, owoce.( laktoza, papryka)

Środa

18.03.2020r.

Ś- herbata, chleb razowy i żytni z masłem, kiełbaski na gorąco, ketchup, jabłko( mąka, pomidor)

O- zupa kalafiorowa z ziemniakami, naleśniki z serem, kompot (laktoza, seler,jaja, laktoza , cynamon)

P- budyń z sokiem , owoce.(laktoza)

Czwartek

19.03.2020r.

Ś – kakao, bułka z masłem, szynka wiejska, sałata, pomidor, jabłko.(mleko, kakao, laktoza, pomidor)

O – biały barszcz z ziemniakami, filet z kurczaka z warzywami kompot.(seler,jaja, laktoza, )

P – serek waniliowy, owoce.(laktoza)

Piątek

20.03.2020r.

Ś- zupa mleczna z manną, bułka wrocławska z masłem, jabłko.(mleko, mąka)

O- zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, ryba, surówka z kapusty kiszonej, kompot (seler, gluten, laktoza, jaja)

P- herbata miętowo -owocowa, bułka z serem, owoce( mąka, jaja. laktoza)

Ponadto dzieci otrzymują do picia wodę przegotowaną z cytryną, która jest podawana w salach wg potrzeb.

UWAGA: zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie w przypadku kłopotów wynikających z dostawy produktów.

Intendent: Danuta Chrzanowska

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2020 | Powered by Quick.Cms | Webmaster by Proste strony internetowe